DGSN lanceert nieuw programma om risicovolle infrastructuur te beveiligen

marokko
0
9 dec '16
Marokko's Directoraat van Nationale Veiligheid (DGSN) is van plan om een programma te lanceren voor de beveiliging van "gevoelige infrastructuur betreffende terrorisme".

Op zoek om de stabiliteit van het Koninkrijk in stand te houden, streeft DGSN ernaar haar inspanningen ter verhogen om "elke potentiële daad van terrorisme of een verstoring tegen te gaan die een negatieve invloed hebben op de strategische vooruitgang van het land", aldus Hespress.

Sinds zijn benoeming door Koning Mohammed VI als directeur-generaal van DGSN vorig jaar, heeft Abdellatif Hammouchi het project prioriteit gegeven in het kader van "het veiligstellen van Marokko's stabiliteit door het afschermen van de gevoelige infrastructuur zoals havens, luchthavens en dammen, die in hoge mate zijn blootgesteld aan criminele bedreigingen".


Sprekend tot Hespress, zei een geïnformeerde bron: "Dit nieuwe programma is gericht op het classificeren van de meer belangrijke kritieke infrastructuur van elke stad ten opzichte van de minder belangrijke, op basis van de risico's waarmee zij te maken kunnen krijgen".

Dezelfde bron vervolgde: "DGSN zal volgende week woensdag een evenement organiseren voor de veiligheidsambtenaren om de laatste hand aan dit programma te leggen voordat het in werking treedt".

© Redactie 2016
marokko
dgsn
risicovolle
infrastructuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?