Onderzoek VN: Ruim 45% van al het voedsel in Marokko weggegooid

marokko
2
10 dec '16
Onthutsende cijfers na een doortastend onderzoek van de VN.

De FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie) van de Verenigde Naties deed onlangs een uitgebreid onderzoek naar het weggooien van voedsel in Mediterraanse landen, de studie werd dan ook betiteld met Mediterra. Één van de onderzochte landen was Marokko en hier kwamen dan ook schrikbarende cijfers uit voort. In het Noord-Afrikaanse land verdwijnt maar liefst 45,1% van het geproduceerde voedsel in de prullenbak. Gezien het armoedeniveau in het land zijn dit dan ook zeer bruikbare cijfers om verspilling tegen te gaan in de toekomst.

In totaal ondervroeg het onderzoeksteam van de FAO 2657 personen, hiervan waren er 122 Marokkaans. Hieruit kwamen de volgende resultaten:
1. Personen die aangaven geen voedsel weg te gooien: 3,3%
2. Personen die aangaven een kleine hoeveelheid weg te gooien: 51,6%
3. Personen die aangaven een redelijke hoeveelheid weg te doen: 25,4%
4. Personen die aangaven meer weg te gooien dan zou moeten: 13,1%
5. Personen die aangaven veel te veel weg te gooien: 6,6%

In het onderzoek komt ook naar voren dat het vooral voedingsmiddelen als groenten, fruit, bakproducten en granen in de prullenmand verdwijnen.

Voor de landen waar de moslims de overheersende geloofsgroep vormen neemt men gedurende de Ramadan nog een hoger percentage waar van voedsel dat wordt weggegooid. 

© Redactie 2016
marokko
verenigde naties
voedsel
onderzoek
verspilling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?