Nieuws dat Spanje Marokkanen vrij stelt van visa is een hoax

marokko
2
10 dec '16
Verschillende Marokkaanse nieuwssites hebben gemeld dat Marokkanen binnenkort vrijgesteld zijn van de visumplicht voor reizen naar buurland Spanje.

Bij nader onderzoek naar deze geruchten door Morocco World News blijkt echter dat dit gewoon een hoax is.

Marokkaanse nieuwssite AlMaghreb24 bijvoorbeeld, meldde gisteren dat Spanje de grens voor Marokkanen heeft geopend en toegankelijk is zonder een visum voor een verblijfsduur van ten hoogste 90 dagen.

"Het nieuws kan surrealistisch lijken," zei AlMaghreb24, "maar het is de waarheid. Verschillende media hebben onthuld dat de Spaanse regering heeft besloten om het visum te annuleren voor hen met een Marokkaans paspoort, en de grens te openen voor alle Marokkaanse burgers vanaf januari 2017."

Bij nader onderzoek van dit nieuws kon men echter geen enkele betrouwbare verslaggeving in de Spaanse media of een aankondiging door de Spaanse autoriteiten vinden. Bovendien heeft ook geen MAP geen enkele berichtgeving hierover gepubliceerd.

Spanje, dat lid is van de Europese Unie, zou bovendien niet in staat zijn om zo'n belangrijke beslissing te nemen zonder voorafgaand overleg met en met instemming van de EU. Intrekking van de visumplicht voor Marokkanen zou ook betekenen dat de Marokkaanse burgers geen visum nodig hebben voor tijdelijke reizen in de andere 25 EU-landen zoals Frankrijk, Duitsland, België, Portugal, Italië, Nederland enzovoorts.

(Photocredit: Moroccoworldnews)

© Redactie 2016
marokko
spanje
visumvrij
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?