Door armblessure weerhouden Badr komt terug: 'Get well soon, hit the gym and knock him out!'

marokko
29
11 dec '16
Winst telt alleen wanneer de tegenstanders, zowel winnaar als verliezer, het accepteren.

Het mocht niet baten vanavond voor kickbokslegende Badr Hari. Met lovende woorden stoomde hij vriend en vijand klaar voor een uitbundig partijtje in de König Pilsener Arena in Oberhausen. Huidig wereldkampioen Rico Verhoeven zou één van de laatste winsten van de Marokkaanse bokser zijn. Desondanks deed een ongelukkige armblessure, daadwerkelijke toedracht nog onbekend, de 32-jarige kampioen de das om. 

Met smart loodste de Marokkaanse supporter zich door de voorgaande wedstrijden waarbij men hoopvol gestemd werd door de terechte puntenwinst van Jamal Ben Saddik. De 26-jarige Marokkaanse Belg had niemand minder dan Ismael Londt voor zich, een gevestigde naam in de bokswereld, en ontdeed zich vooral in de laatste ronde van de Surinamer. Al wankelend zag Londt Ben Saddik de winst naar zich toe trekken, na het oordeel van de jury.

Badr vs. Rico was toch wel de wedstrijd die de kijker naar Ziggo Sport en andere kanalen deed zappen. Emotieloos kwamen beide kandidaten op en na enig oponthoud veroorzaakt door Marokkaanse aanhang barstte het gevecht los in de ring. In de eerste ronde was het Rico die begon met initiatief nemen, Badr tastte van zich af en deelde ook genoeg rake klappen uit die ondanks het lagere aantal in vergelijking met Verhoeven, toch meer effect hadden.

De tweede ronde, geheel tegen de verwachting van de kijker in, was ook meteen de laatste en werd voortijdig zelfs beëindigd. Na over en weer wat rake klappen, eerlijk is eerlijk, moest Hari noodgedwongen de strijd staken. Duidelijk was te zien dat de kampioen een blessure op had gelopen die het hem niet meer mogelijk maakte door te strijden. Reglementair wint Rico Verhoeven maar daarmee is de zaak zeker niet afgedaan!

Zowel Badr als Rico toonden zich zeer sportief na afloop. In schril contrast met wat er op de persconferenties en tijdens interviews werd gezegd toonde het tweetal zich van een sociale kant, desalniettemin kunnen we nog strijd verwachten. Hari zei: 'The little guy became big', doelend op Verhoeven. 'He is one of the best, but not the best yet. I don't want to lose like this and he doesn't want to win like this. I will get well soon, hit the gym and knock this guy out of here next year!' 

© Redactie 2016
marokko
badr hari
rico verhoeven
glory
blessure
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi