In de schaduw van de hoofdpartij: thumbs up voor winnaar Ben Saddik!

marokko
26
11 dec '16
Geheel onterecht waren we bijna de winnaar van de avond vergeten gisteren, JBS ontdeed zich van Ismael Londt!

Jamal Ben Saddik mag dan qua vorm niet de meest indrukwekkende en gestroomlijnde vechter zijn, gisteravond hield hij zich knap staande tegenover een gevestigde naam in de zwaargewicht klasse, Ismael Londt. De Nederlandse Surinamer had al drie overwinningen op rij staan in die klasse van Glory en was dan ook een geduchte tegenstander voor de 26-jarige Ben Saddik. Ruim drie ronden lang tastten beide kandidaten af en werden er over en weer rake klappen uitgedeeld, ondanks het schamele aantal was de effectiviteit duidelijk zichtbaar. 

Ben Saddik bewees in het verleden al geen kind te hebben aan de reglementaire winnaar van gisteravond, Rico Verhoeven. In 2011, evenement georganiseerd door It's Showtime, sloeg Ben Saddik Verhoeven destijds knockout. Als opkomend bokser was het tweede affiche van gisteravond dus Ben Saddik vs. Londt. Niet de meest spannende wedstrijd maar waar wel duidelijk zichtbaar was wie qua fysiek als winnaar uit de bus kwam. Londt kon tegen het einde van de derde ronde nog maar net op beide benen toezien hoe Ben Saddik de winst kreeg toebedeeld. Al wankelend verliet de Surinamer het strijdtoneel. 

Uiteindelijk kunnen we stellen dat er gisteravond twee partijen zijn gespeeld, interessant voor de Marokkaanse supporter, dat er één daarvan beslist is door Ben Saddik en de ander nog vervolging moet krijgen. Mark the words: 'He is one of the best, but not the best yet. I don't want to lose like this and he doesn't want to win like this. I will get well soon, hit the gym and knock this guy out of here next year!'

Hulde aan Ben Saddik en Badr vs. Rico staat nog even in de wacht, we gaan het zien komend jaar!

© Redactie 2016
marokko
glory
jamal ben saddik
ismael londt
oberhausen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?