Mahi en Rayhi trefzeker, Ziyech onderuit tegen oude club FC Twente

marokko
0
12 dec '16
Voetbal bestaat ook nog, we waren het bijna vergeten door de 'anticlimax' van het jaar.

Afgelopen weekend stond volledig in het teken van de kickbokswedstrijd van het jaar, Rico Verhoeven vs. Badr, die ontaardde in de 'anticlimax van het jaar'. Het verhaal kennen we onderhand wel, tijd voor voetbal. In de Eredivisie spande het erom wie de lijst ging aanvoeren zo vlak voor de winterstop. Was het het Feyenoord wat na de blamage tegen Fenerbahce uit de Europa League werd geknikkerd of Ajax die als groepswinnaar eindigde en zodoende overwinterde? Hieronder een drietal wedstrijden waarvan twee met Marokkaanse treffers:

FC Groningen - Roda JC (2-0 FT):
Het FC Groningen van aanvallers Mimoun Mahi en Ousamma Idrissi vindt weer gestaag haar weg naar boven, na een teleurstellende competitiestart druppelen de punten langzaam binnen in de Euroborg. Het Eredivisieweekend begon met de ontmoeting tussen Groningen en Roda. Op het wedstrijdformulier was af te lezen dat Mahi in de basis begon en Idrissi genoegen moest nemen met een plek op de reservebank.

Langzaam maar zeker komt de Mimoun Mahi, toenterijd super-sub van de Groningers, van vorig seizoen terug. Tot vrijdagavond stond de Hagenees op 4 doelpunten en 2 assisten uit 13 wedstrijden. Vrijdag voegde hij een treffer toe aan zijn doelpuntengemiddelde. Het was de openingstreffer voor zijn formatie, in de tiende minuut al kreeg het Roda JC van basisspeler Adil Auassar de goal te verwerken. Mahi kreeg 'm prachtig voorgegeven van Jenssen en hoefde alleen binnen te tikken.

Het duel eindigde in een 2-0 zege voor Groningen. Idrissi werd in de 76e minuut ingebracht, Groningen neemt nu de 9e plek in op de ranglijst. 

NEC Nijmegen - ADO Den Haag (3-0 FT):
Rechtsbuiten Mohamed Rayhi begint steeds meer te gedijen in de Eredivisie. Het is het tweede seizoen op het hoogste niveau voor de vleugelaanvaller nadat hij afscheid nam van Jong PSV. Mede door langdurige blessureleed werd zijn eerste jaar in de Eredivisie niet bepaald een succes. Na zijn eerst fenomenale competitietreffer tegen Feyenoord (red. 1-2 verlies) was het zaterdag weer raak. Tegen een door onrust geteisterd ADO Den Haag deelde Rayhi de genadeklap uit: de 3-0!

Nog net voor de achterlijn knalde de buitenspeler met zijn linkerbeen de bal in het rechterzijde van het net. Dit brengt de aanvaller op 2 doelpunten en 1 assist uit 11 wedstrijden. 

FC Twente - Ajax (1-0 FT):
Het Ajax van Hakim Ziyech en Abdelhak Nouri had gisteravond geen boodschap aan het uiterst defensieve en opportunistische FC Twente. Het resulteerde voor de Amsterdammers in het eerste uitverlies van het seizoen. Uiteindelijk werd het 1-0 in de Grolsch Veste voor de oud-werkgever van Ziyech die gisteren zijn club niet naar de winst kon leiden. De Marokkaans-international begon in de basis en maakte de gehele speeltijd vol. Nouri verbleef de gehele ontmoeting op de reservebank.

De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt momenteel drie punten. Middenvelder Karim El Ahmadi had gisteren een klein kind aan AZ Alkmaar, de Rotterdammers verpletterden Ilias Bel Hassani en co. met 0-4. Feyenoord is daarmee bijna officieus winterkampioen als het volgende week van Vitesse weet te winnen. 

© Redactie 2016
marokko
mimoun mahi
mohamed rayhi
eredivisie
hakim ziyech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?