Afrika middelpunt besprekingen tussen Marokko en Nigeria

marokko
0
12 dec '16
Afrika stond in het middelpunt van de besprekingen tussen Koning Mohammed VI en de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari tijdens het officiële bezoek aan Nigeria.
"De twee staatshoofden waren ingenomen met het succes van COP 22 en de African Action Summit in Marrakech waarin het Koninkrijk duidelijk naar voren komt als een groot voorstander van de Afrikaanse aangelegenheden en vooral Marokko's wens om de ontwikkeling in Afrika te bevorderen", aldus een gezamenlijke verklaring die werd uitgegeven na het officiële bezoek van de Koning aan Nigeria.

"Zijne Excellentie President Muhammadu Buhari was blij om te leren over Marokko's wens om weer te worden toegelaten in de Afrikaanse Unie," zei de verklaring, eraan toevoegend dat de president van Nigeria "nota nam van het initiatief om een forum voor Noord-West-Afrika te creëren, en onderstreepte het belang en de relevantie van een dergelijk forum".

Beide partijen kwamen overeen om hun gesprekken over dit initiatief te verdiepen welke een flexibele structuur biedt gefocust op concrete projecten die gericht zijn op economische en sociale ontwikkeling, alsmede het bereiken van duurzame vrede en veiligheid, meldt Moroccoworldnews.


© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
nigeria
afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi