Sterke band tussen Marokko en Madagaskar sinds ballingschap Mohammed V

marokko
1
13 dec '16
In een interview met het weekblad Jeune Afrique, zei Hery Rajaonarimampianina, de president van Madagaskar, dat de banden tussen zijn land en Marokko erg sterk zijn.
"Onze links zijn zeer sterk sinds het ballingschap van Mohammed V in de jaren 50. En het is door het doorbouwen op deze sterke banden dat wij een gemeenschappelijke toekomst op willen bouwen, op basis van gedeelde economische belangen, zei de Malagasi in een interview gepubliceerd in de laatste uitgave van het weekblad Jeune Afrique.

Op 19 november jl. bracht Koning Mohammed VI een officieel bezoek aan Madagaskar.
 
"Dit is het eerste bezoek van Zijne Majesteit de Koning in Madagaskar, die een sterke symbolische lading heeft, vertelde het hoofd van de Malagasi Staat aan de pers na de ondertekening van maar liefst 22 overeenkomsten voor een bilaterale samenwerking.


Note van de redactie: Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd werd Mohammed V door de Franse autoriteiten verbannen naar Madagaskar. Daar zou hij met zijn familie twee jaar verblijven. In november 1955 werd hij onder luid applaus teruggehaald naar Marokko. Na een jaar onderhandelen werd het land onafhankelijk verklaard door de Fransen. Mohammed V deed in 1957 afstand van de titel sultan en zou voortaan door het leven gaan als Koning van Marokko.


(Photocredit: Lefr360)

© Redactie 2016
marokko
madagaskar
ballingschap
mohammed v
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi