Casablanca ontvangt 1,2 miljard dirham om gemeentelijke voorzieningen te ontwikkelen

marokko
0
13 dec '16
Lokale overheden zullen 1,2 miljard dirham uitbetalen uit een 6,3 miljard dirham fonds voor de ontwikkeling (en vernieuwing) van gemeentelijke voorzieningen in Casablanca.
Het door koning Mohammed VI in september 2014 opgezette ontwikkelingsproject vereist de investering van 33,6 miljard dirham in de lokale economie - gefinancierd via een mix van lokale, provinciale en nationale bronnen in de loop van 2015-2020.

Van dat bedrag zal de wegeninfrastructuur 650 miljoen voor renovaties ontvangen, onderontwikkelde wijken zullen 100 miljoen dirham ontvangen om de lokale economie te revitaliseren, de lokale tak van het nationale fosfaat bedrijf zal 100 miljoen dirham ontvangen, en kustgebieden zullen een bedrag van 100 miljoen ontvangen voor een upgrade.

De projecten zijn verdeeld in vier hoofdzaken: het ondersteunen van de lokale economie en het onderwijs, het verhogen van de regionale mobiliteit, de herstructurering van de industriële zones en het herstellen van de identiteit van Casablanca als een nationale en internationale bestemming voor handel en vrijetijdsbesteding.

Een nieuw groots theater, de ontwikkeling van Casablanca's atletische gebieden en de renovatie van de Ain Sbaa dierentuin zullen allemaal deel uitmaken van de vernieuwingsprojecten, meldt Moroccoworldnews.© Redactie 2016
marokko
casablanca
fonds
vernieuwing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi