Evangelisten delen propaganda materiaal uit bij Marokkaanse school

marokko
56
13 dec '16
Drie evangelisten met een Syrisch accent deelden afgelopen vrijdag naar verluidt propaganda materiaal uit aan middelbare scholieren in de noordelijke stad Ouazzane.

Een leraar van de Ibn Malik middelbare school in de noordelijke stad Ouazzane ontdekte materialen die werden verspreid met het doel om studenten te bekeren tot het Christendom.

Volgens de Arabischtalige nieuwsbron Hespress verklaarde de leraar, genaamd Ibrahim Echaikhi, dat zijn leerlingen hem papieren en brochures gaven die de studenten uitnodigden om het Christendom te volgen. De studenten ontvingen deze van drie mensen met Syrische accenten die de materialen in de buurt van de middelbare school verspreidde. Opmerkelijk is dat dit ook dichtbij het hoofdkwartier is van de Koninklijke gendarmerie.

De evangelisten, verklaarde de leraar in een interview met Hespress, "gaven de voorbijgangers chocoladerepen bij de materialen". Hij hekelde het feit dat dit "openlijk gebeurde in de hoofdstraat zonder tussenkomst van de overheid".

Een foto van de materialen geeft een zeer misleidende inhoud. Op de voorkant staat niks wat betrekking heeft op het Christelijk geloof, maar markeert men het woord "Allah", wat het woord God in het Arabisch betekent. De naam van de organisatie erachter is "De Marokkaanse Organisatie voor het opvoeden van kinderen", wat ook geen directe link geeft tot het Christendom, meldt Moroccoworldnews.

De leraar legt de schuld van dit incident bij de Marokkaanse autoriteiten en veronderstelde dat de evangelisten kunnen opereren onder een erkende organisatie, omdat "de gedistribueerde materialen bevatten een telefoonnummer en moedigt de lezers aan om te bellen voor meer informatie".

© Redactie 2016
marokko
ouazzane
evangelisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi