Marokko start tweede fase in reguleren immigratiestromen

marokko
0
13 dec '16
Marokko bouwt stap voor stap aan haar immigratieproces.
De laatste jaren kent men in Marokko, net als bij een aantal andere Noord-Afrikaanse landen, steeds meer migranten uit de sub-Sahara regio. Al voor langere tijd, nog voor de Arabische Lente begon en voor enorme migratiestromen zorgde, is Marokko heel erg in trek bij economische vluchtelingen die uit zijn op een asielprocedure nadat ze de Spaanse enclaves hebben bereikt. De meesten hiervan zijn er al achtergekomen dat dat lang niet zo gemakkelijk gaat als ze denken en hebben zich gesetteld in Marokko. 

De Marokkaanse overheid wil deze immigratiestromen in kaart brengen en enigszins reguleren. Momenteel is men een tweede fase ingegaan in deze regulering van de immigratiestromen, zo meldt de nationale commissie die belast is met de regularisatie en integratie van migranten in Marokko. Op bevel van koning Mohamed VI zal een groep van maar liefst 25.000 personen door deze tweede fase gaan.

In de praktijk zal dit betekenen dat voor deze groep de omstandigheden worden gecreëerd om zo spoedig mogelijk een vast plekje in de Marokkaanse samenleving te verkrijgen. Vooral op het gebied van werkgelegenheid ziet de commissie een enorme uitdaging voor deze grote groep. Met enige ondersteuning zal men proberen de groep, bestaande uit voornamelijk migranten uit de sub-Sahara regio, een duwtje in de rug te geven. 

In een verklaring roept de vorst de bevolking op deze migrantengroepen met respect en waardigheid te behandelen zonder enige vorm van racisme of discriminatie. 
© Redactie 2016
marokko
immigratie
sub-sahara
reguleren
overheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi