Duitsland en Marokko bereiden zich voor op co-voorzitterschap van het Global Forum

marokko
0
14 dec '16
Duitsland en Marokko zullen gezamenlijk het voorzitterschap van het 'Global Forum on Migration and Development' (GFMD) overnemen op 1 januari 2017.

De symbolische overdracht van het voorzitterschap aan de Marokkaanse staatssecretaris El Nadir van het Ministerie van Marokkaanse emigranten en migratiezaken en Markus Ederer, staatssecretaris bij het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, werd eergisteren gedaan tijdens de jaarlijkse GFMD conferentie in Dhaka , Bangladesh.

Volgend jaar zal de nadruk liggen op hoe het GFMD kan bijdragen aan een 'United Nations Global Compact' betreffende migratie. Dit verdrag is bedoeld om een sterk signaal te zenden aan de internationale gemeenschap voor een verbetering in het wereldwijde migratiebeleid en zal in 2018 door de leden worden aangenomen

Duitsland en Marokko zullen de eerste landen zijn die gezamenlijk het voorzitterschap van de GFMD op zich nemen, meldt New African Magazine. Via het co-voorzitterschap zullen zij symbolisch de Middellandse Zee overbruggen en de nauwe band tussen Europa en Afrika benadrukken. Dit zal helpen de nadruk te leggen op de positieve aspecten van migratie, alsook de noodzaak van een ordelijke en veilige migratie met het oog op de doelstelling om wereldwijde migratie verder te ontwikkelen.


© Redactie 2016
marokko
duitsland
voorzitterschap
gfmd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?