Koning Mohamed VI voorzitter tijdens bijeenkomst gaspijpleiding van Nigeria tot Marokko

marokko
1
14 dec '16
De werkbezoeken van de koning lijken serieuze vormen aan te gaan nemen.

In het verlengde van zijn tour door Afrika en het onlangs in Marokko gehouden COP22 klimaatcongres, is koning Mohamed VI druk bezig met één van zijn grote projecten. In Marrakech zat hij samen met het staatshoofd van Nigeria een bijeenkomst voor die uiteindelijk moet gaan leiden tot een gaspijpleiding van Nigeria tot aan Marokko. De pijpleiding zal verstrekkende positieve gevolgen hebben voor Marokko en Afrika als continent, aldus een persbericht van het Marokkaanse kabinet.

Behalve de twee staatshoofden kende het werkoverleg ook de aanwezigheid van de huidig minister-president van Marokko, Abdelilah Benkirane, en enkele andere portefeuillehouders uit het Marokkaanse kabinet. Verder waren er ook vooraanstaande zakenmensen aanwezig zoals de CEO van de OCP Group (wereldwijd marktleider in de productie van fosfaat) en het hoofd van de nationale instantie die over elektriciteit en drinkwater gaat, Ali Fassi Fihri.

De pijpleiding zal door verschillende West-Afrikaanse landen lopen en draagt bij aan de onafhankelijkheid van het continent om zelf in de energiebehoeften te voorzien en zodoende bijvoorbeeld zelf verschillende industriële projecten op te kunnen zetten. 

© Redactie 2016
marokko
koning mohammed vi
nigeria
gas
pijpleiding
project
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?