Luchtvaartveiligheid: Marokko treedt toe tot Europees programma PNR

marokko
0
14 dec '16
Marokko en de Europese landen bundelen hun krachten in het programma 'Passenger Name Record' (PNR) welke gaat over de traceerbaarheid van passagiers langs luchthavens.

PNR is een programma dat oorspronkelijk is ontworpen voor het beheer van boekingen en passagierslijsten. Het wordt gezien als een manier om alle stadia van passagiersvluchten van en naar Europa nauwkeurig bij te houden, meldt Al Ahdath Al Maghribia vandaag.

Dit programma heeft betrekking op alle partners in Europa en centraliseert alle persoonlijke gegevens, die ter beschikking van de veiligheidsdiensten in Europa en haar partners blijven. Marokko, als een bevoorrechte en strategische veiligheidspartner van Europa, is één van die partners.   Dit programma treedt in werking vanaf het begin van 2017 en is daarmee onderdeel van de strijd tegen het terrorisme. Het werd afgelopen mei op kleine schaal gelanceerd en toegepast in Frankrijk, Duitsland, Italië en Griekenland, alvorens te worden uitgebreid tot alle landen van de Europese Unie.

© Redactie 2016
marokko
pnr
europa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi