Rabat en Madrid bereiden officiële bezoek van de koning van Spanje aan Marokko voor

marokko
1
14 dec '16
De Spaanse en Marokkaanse regeringen bereiden zich voor op het officiële bezoek van Koning Felipe VI van Spanje aan Marokko.

Akhbar Al Yaoum meldde vandaag over deze voorbereidingen voor het bezoek van koning Felipe VI, maar voegde er wel aan toe dat de Spaanse en Marokkaanse regeringen nog steeds in discussie zijn over de precieze data van het evenement. De eerste reis buiten Europa van de nieuwe Spaanse koning Felipe VI vond plaats in Marokko op 14 en 15 juli 2014.

Een Marokkaanse bron binnen de overheid zei gisteren aan Le360 dat de Spaanse koning Felipe VI zijn officiële bezoek aan Marokko onder zijn topprioriteiten heeft geplaatst. Maar officiële contacten tussen de twee landen hebben nog niet tot een specifieke datum geleidt voor deze reis van de Spaanse vorst, een vriend van het Koninkrijk Marokko. Dezelfde Marokkaanse bron, die de sterke banden tussen de twee vorsten benadrukt, sluit niet uit dat het bezoek mogelijk wordt gepland voor maart 2017.   Hierbij moet worden opgemerkt dat Spanje, op zijn beurt, "met ongeduld" wacht op het officiële bezoek van koning Mohammed VI aan Spanje. Akhbar Al Yaoum herinnerde ook aan het laatste bezoek aan Rabat door de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, waarin de samenwerking op veiligheidsgebied tussen de twee landen werd benadrukt. Spanje ziet Marokko als een strategische partner in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, waaronder terrorisme, drugs en illegale immigratie.

© Redactie 2016
marokko
spanje
staatsbezoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?