Brandweerman voor Militaire Rechtbank in Marokko

marokko
2
15 dec '16
Brandweerlieden, net als al het personeel van hulpdiensten (ambulancepersoneel e.d.), zijn sinds 3 november onderworpen aan de 'Code van de militaire discipline', wat betekent dat ze in geval van een rechtszaak voor de Militaire Rechtbank moeten verschijnen.

Een brandweerman uit Marrakech lijkt nu het eerste slachtoffer in de rangen van de hulpdiensten, meldt Lefr360. Assabah meldde gisteren dat een brandweerman uit Marrakech in bewaring is gesteld door de Militaire Rechtbank voor insubordinatie en vernietiging van het openbaar domein. De brandweerman wordt ervan beschuldigd zijn superieur te hebben beledigd, in het bijzijn van getuigen.

De superieur waarschuwde de Militaire Rechtbank die daarop de politie bevel gaf om de gewraakte brandweerman te arresteren en hem te ondervragen vóór het proces. De brandweerman probeerde echter tijdens zijn arrestatie te ontsnappen aan de politie door zichzelf een verdieping naar beneden te gooien. Dit belette echter niet zijn arrestatie en hij belandde tijdelijk onder toezicht in het ziekenhuis.

Eenmaal opgesloten in de militaire vleugel van de gevangenis in Salé, werd hij belast met verschillende aanklachten.

Assabah wijst erop dat een aantal ambtenaren van de hulpdiensten, met inbegrip van de brandweerman uit Marrakech, hun ontslag hadden ingediend net voor de wet in werking zou treden. Maar in de meeste gevallen werden deze ontslagen geweigerd door hun superieuren.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
brandweer
militaire rechtbank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi