Marokko start vandaag tweede fase regularisatie immigratie

marokko
13
15 dec '16
In verschillende steden in Marokko open de bureaus hun deuren.

Na de eerdere aankondiging door de aangewezen commissie die over migratie gaat, is men in Marokko vandaag officieel van start gegaan. In verschillende steden en provincies in het koninkrijk zijn er bureaus opengesteld die de migranten, zonder status, zullen opvangen om hen door de procedures te helpen. Het zou naar verluidt gaan om een groep van maar liefst 25.000 personen, veelal afkomstig uit de sub-Sahara regio.

De betrokken commissie zegt, in samenspraak met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, daad bij woord te voegen in de regularisatie van nog statusloze migranten. Dit wil de commissie op een ordelijke, solidaire en allesomvattende wijze doen. Op alle vlakken zal men de rechten v/d mens in acht nemen, aldus de commissie. 

Deze regularisatie betreft enkel migranten die gehuwd zijn of waren met Marokkaanse burgers en kinderen die uit die huwelijken zijn voortgekomen. Verder kunnen migranten met arbeidscontracten, inzittenden van meer dan vijf jaar en individuen met chronische ziekten rekenen op een mogelijke status in Marokko. 

Aangezien koning Mohamed VI een groot aandeel heeft in dit nieuw beleid werd hij gedurende zijn Afrikaanse tour geprezen door verscheidende staatshoofden van Afrikaanse landen. 

© Redactie 2016
marokko
immigratie
commissie
sub-sahara
migratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi