Noodtoestand in regio Ahfir na ontdekking projectielen

marokko
3
15 dec '16
De ontdekking van een partij projectielen in de regio Ahfir, ten zuiden van Oujda, leidde tot de mobilisatie van de Marokkaanse veiligheidsdiensten die een gerechtelijk onderzoek zijn geopend om de oorsprong van deze explosieve ladingen te bepalen.

"Ontdekking van een grote partij dubieuze projectielen", kopt Al Massae vandaag. Zij melden dat de noodtoestand in de regio van Ahfir werd afgekondigd door de veiligheidsdiensten. De ontdekking van deze projectielen vond onlangs plaats op een boerderij waar men aan het werk was. Deze boerderij is gelegen in de regio Ahfir. Volgens Al Massae, werd een partij van 40 stuks in beslag genomen en naar het forensisch laboratorium gestuurd voor onderzoek en analyse. De politie vraagt zich ondertussen af hoe deze projectielen dit gevoelige gebied,in de buurt van Algerije, konden bereiken. De diensten verwachten dat "de resultaten van de wetenschappelijke analyses in de komende dagen zullen worden bekendgemaakt", aldus de krant, nu al geruststellend dat de aard van de projectielen niet "gevaarlijk" voor de bevolking zou kunnen zijn.

'In principe zijn het geen projectielen die een dodelijk gevaar vormen. Het zijn eerder projectielen en explosieve ladingen voor sportevenementen", citeerde de krant een anonieme bron van de politie. In elk geval geeft de politie "de hypothese dat deze projectielen clandestien werden geïmporteerd uit buurland Algerije". Algerijnse smokkel naar Marokko gebeurd veel, illegale kleinschalige producten zoals psychofarmaca domineren de handel in dit gebied grenzend aan het Koninkrijk, concludeert de krant.


Note: Bijgevoegde afbeelding is geen voorbeeld van de in beslag genomen projectielen. 

© Redactie 2016
marokko
ahfir
projectielen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?