Beruchte oplichtster uit Casablanca krijgt vijf jaar gevangenisstraf

marokko
0
16 dec '16
De straf van de vrouw die Casablanca in 2012 opschudde, door meer dan 188 slachtoffers te maken, is bekend.

De vrouw (en hoofdverdachte) werd veroordeeld tot vijf jaar in de gevangenis. Haar medeplichtigen werden veroordeeld met gevangenisstraffen tussen de vijf en drie jaar.

Het was een zaak die veel headlines maakte in 2012. 188 families uit Casablanca werden het slachtoffer van zwendel. Zij hadden grote sommen geld betaald voor huizen in de economische hoofdstad. De rechtbank van Casablanca deed de uitspraak afgelopen woensdag waarbij de daders gezamenlijk in totaal 17 jaar kregen, meldt Al Massae vandaag.

De beruchte oplichtster, die het gehele proces in vrijheid mocht afwachten, werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Haar broer, die was gevlucht toen de zwendel werd ontdekt, kreeg dezelfde straf. De krant zei dat een derde verdachte vier jaar celstraf kreeg voor het optreden als intermediair.

Al Massae meldde ook dat de slachtoffers van deze grote zwendel een protest voor de rechtbank hielden, voordat het vonnis werd uitgesproken. Zij protesteerden tegen de traagheid van de gerechtelijke procedure die meer dan vier jaar duurde. Ze eisten ook de teruggave van het aan de verdachte betaalde geld waarvoor zij in ruil valse contracten van appartementen hadden kregen. Zij beroofde elk slachtoffer van 50.000 dirham en gezamenlijk leverde dit haar meer dan 9 miljoen dirham op.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
oplichting
uitspraak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?