DENK-lid Azarkan doet aangifte bedreiging

algemeen
15
16 dec '16
Kandidaat-Kamerlid Farid Azarkan van de politieke beweging DENK doet vrijdag aangifte van bedreiging. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt.

Volgens DENK is de bedreiging donderdag geplaatst op een besloten Facebookpagina en is daarin de term "liquideren" gebruikt. Deze week kwam ook een dreigbrief binnen bij DENK, ondertekend met 'Wolven van Odin' en gericht aan de 'Honden van Denk'.

"De tijd voor ons antwoord is nu gekomen. We zijn verenigd, we zijn getraind en we zijn gewapend. Nu is het jullie beurt om je niet meer veilig te voelen en te moeten vrezen voor je gezin, familie en achterban. Jullie zijn begonnen, wij maken het af. Wij maken jullie af!", staat in de brief te lezen die door DENK is vrijgegeven.

In de brief staat verder dat de zorgen om het bedreigde kandidaat-Kamerlid Sylvana Simons "terecht" zijn en dat het tijd is voor een "grote schoonmaak" zoals "al eerder is gedaan in Europa".

Andere prominente leden kregen eerder al te maken met bedreigingen. Een bedreiger van Kamerlid Tunahan Kuzu werd maandag veroordeeld tot een taakstraf. Sylvana Simons heeft zelfs beveiliging gekregen.

© ANP 2016
sylvana simons
europa
tunahan kuzu
farid azarkan
denk
kamerlid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?