Marokkaanse grenswachter verdrijft Algerijnse smokkelaars

marokko
3
16 dec '16
Bij het ontdekken van een groep Algerijnse smokkelaars die Marokkaanse grondgebied wilde infiltreren via de oostelijke grens met Algerije, heeft een lid van de Koninklijke Strijdkrachten negen schoten gelost.

Een poging om Marokkaanse grondgebied te infiltreren werd tegengehouden bij de Hayan grenspost in het Ahl Angad-Oujda gebied, meldt Le360 op grond van bronnen binnen de veiligheidsdienst.

Een verdachte beweging werd waargenomen vanuit de Marokkaanse grensovergang. Een groep van smokkelaars, afkomstig van de Algerijnse kant, stond op het punt om Marokkaanse grondgebied te betreden. "De Marokkaanse grenswachter schoot negen kogels in de lucht met zijn dienstwapen om de Algerijnse smokkelaars af te schrikken van het oversteken van de grens", meldde de bron, wat aangeeft dat de indringers zich uiteindelijk moesten terugtrekken in het Algerijnse grondgebied.

Algerijnse grenswachten kijken pogingen om Marokko binnen te dringen vanaf hun grondgebied vaak door de vingers, maar aarzelen niet om te schieten op iedereen die een dergelijke daad van Marokkaanse bodem zou riskeren. Algerijnse laksheid gaat verder dan smokkel activiteiten, om de stroom van sub-Sahara en Syrische migranten tegen te gaan , drijven zij hen meestal naar de Marokkaanse grens, soms zelfs gewoon in voertuigen van het Algerijnse leger.

© Redactie 2016
marokko
algerije
smokkel
grens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?