Forbes noemt Othman Benjelloun als de rijkste man in Marokko

marokko
2
17 dec '16
Othman Benjelloun staat bovenaan de lijst van Marokko's rijkste mensen in de Forbes 2016 ranglijst, die dezelfde namen hebben opgenomen als vorig jaar.

Met een fortuin geschat op meer dan 1,9 miljard dollar is de Marokkaanse zakenman en investeerder ook gerangschikt als de 19e rijkste persoon in de Arabische wereld, ondanks dat zijn fortuin met ongeveer $ 400 miljoen is verminderd.

Othman Benjelloun is eigenaar van het in Parijs gevestigde FinanceCom, die investeert in verschillende Afrikaanse landen, waaronder Nigeria, Zuid-Afrika en Ghana. Benjelloun is ook de eigenaar van BMCE Bank, één van de grootste banken in Marokko en Afrika, evenals de verzekeringsmaatschappij RMA Watania.

Marokko's minister van Landbouw en Visserij, Aziz Akhannouch, staat op de tweede plaats na Benjelloun in de Forbes ranglijst met een fortuin geschat op 1,3 miljard dollar, meldt Moroccoworldnews. Akhannouch, die in de 28e positie op de ranglijst van de gehele Arabische wereld kwam, is actief in verschillende vitale sectoren zoals olie, gas en chemische producten.

© Redactie 2016
marokko
benjelloun
akhannouch
forbes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?