Koning Mohammed VI nodigt Poetin uit om Marokko te bezoeken

marokko
10
17 dec '16
Koning Mohammed VI ontving vrijdag de Russische ambtenaar Nikolai Patrushev in Casablanca, volgens een officiële verklaring van de Marokkaanse overheid verspreid door MAP.

"Koning Mohammed VI ontving vandaag in het Koninklijk paleis in Casablanca, de secretaris van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie Nikolai Patruchev, die op werkbezoek was in het Koninkrijk", meldde de verklaring.

De Koning bracht eerder dit jaar een bezoek aan Moskou en had daar ontmoeting met president Vladimir Poetin, hierbij werden een aantal samenwerkingsovereenkomsten getekend met betrekking tot de bestrijding van terrorisme, transport en nog een aantal andere zaken

Mohammed VI maakte een formele uitnodiging voor Poetin om Marokko te bezoeken tijdens de ontmoeting met Patruchev deze week, hierbij waren ook de minister van Binnenlandse Zaken (Mohamed Hassad), de Koning's adviseur (Fouad Ali El Himma) en de Russische ambassadeur in Marokko (Valery Voroblev) aanwezig.

De koning herhaalde zijn "vastberadenheid" om de banden tussen Marokko en Rusland in de komende maanden te versterken, in alle afgesproken gebieden, volgens de verklaring.

Rusland is verheugd over de positie van Koning Mohammed VI bij de coördinatie van gezamenlijke standpunten, zei de speciale vertegenwoordiger van de Russische president voor het Midden-Oosten en Afrika en vice-minister van Buitenlandse Zaken Mikhail Bogdanov donderdag in Rabat.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
rusland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi