Koning Mohamed VI opent twee belangrijke projecten in Medina Casablanca

marokko
2
17 dec '16
De medina van metropool Casablanca is toe aan vernieuwing en koning Mohamed VI was daar getuige van.

In de vorm van een grootschaliger project met een totale som van zo'n 11,6 miljoen dirham vinden er de komende periode tal van vernieuwingen en projecten plaats in de medina van de economische hoofdstad van Marokko, Casablanca. Het oudere gedeelte van de stad is stevig toe aan onderhoud en het vergroten van de mogelijkheden in het gebied. Daarvoor is de hiervoor genoemde som vrijgemaakt. Afgelopen vrijdag werden er twee van die projecten gelanceerd, in het bijzijn van niemand minder dan onze Koning.

De vorst was aanwezig bij de opening van twee projecten, namelijk bij die van het gezondheidscentrum 9 Juilliet en een cultuurgericht centrum genaamd Dar Annassij. Het gezondheidscentrum dient voor het vervullen van de medische behoeften van de lokale bevolking in de medina. Patiënten kunnen er terecht voor kleine behandelingen en advies op tal van medische vlakken. 

Het cultureel centrum daarentegen dient voor het promoten van spullen en kleding vervaardigd volgens lokale methoden. Oeroude vakken zoals het leerlooien zullen er worden tentoongesteld. 

Er staan voor in de nabije toekomst nog vele andere projecten op het programma voor de medina, dit om ervoor te zorgen dat dat oude stukje van Casablanca niet wordt overschaduwd door de moderne ontwikkelingen en veranderingen die zich elders in de stad voordoen. 

© Redactie 2016
marokko
casablanca
medina
koning mohammed vi
projecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?