Marokkaanse overheid verhoogt accijns op alcohol, tabak en gokken

marokko
26
17 dec '16
Uit preventieve zorg worden de accijns op de drie genoemde productgroepen flink verhoogd.
Als het aan de Marokkaanse overheid ligt wil men komend kalenderjaar het gebruik van alcohol, tabak en kansspelen verminderen. Men tracht dit te doen door de accijns op de productgroepen te verhogen, dit om de behoefte van de consument in die zin positief te beïnvloeden vanwege de toegenomen prijs. Momenteel worden er al megalomane bedragen door deze accijns toegevoegd aan de Marokkaanse schatkist, meldt Moroccoworldnews.

Ondanks de voorgenomen maatregel verwacht men toch een toename van de inkomsten door het heffen van accijns op de productgroepen. Voor 2017 komt men op een schatting van zo'n 10 miljard dirham. Het merendeel van dit bedrag, zo'n 9 miljard dirham komt voort uit de opbrengsten van de accijns op tabak. Uit kansspelen wordt er zo'n 160 miljoen geheven terwijl alcohol ruim 900 miljoen dirham aan inkomsten voor de Marokkaanse schatkist genereert.

De Marokkaanse minister van Onderwijs, Lahcen Daoudi, zei te verwachten dat deze maatregel de Marokkaanse burger zal beschermen van verslaving. 
© Redactie 2016
marokko
accijns
verhoging
preventief
alcohol
kansspelen
tabak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi