Marokkaanse professor bekroond met Internationale Wetenschap Prijs in Jordanië

marokko
0
18 dec '16
Rachid Salghi, professor aan de 'Nationale School voor Toegepaste Wetenschap' (ENSA) in Agadir werd bekroond met een internationale prijs tijdens een wetenschapswedstrijd in Jordanië.

De specialist in pesticide en milieuwetenschappen eindigde op de tweede plaats bij een Euro-mediterrane wedstrijd, gehouden op 14-15 december in Amman, voor een onderzoeksproject getiteld "Tools for Food ', uitgevoerd in samenwerking met een Jordaanse onderzoeker en een Turkse ingenieur, meldt een verklaring van de Ibn Zohr University.

De bedoeling van het project is om het gebruik van nanotechnologie en informatie technologieën te stimuleren om de hoeveelheden afvalwater te beteugelen en te recyclen voor irrigatie.

Winnaar van de Hassan II Grand Prix voor uitvindingen en onderzoek in de landbouw in 2015, lanceerde deze professor de "Journal of Applied Environmental Engineering Science". Hij schreef meer dan 300 artikels, gepubliceerd in gespecialiseerde tijdschriften, en is eigenaar van ongeveer zeven patenten voor uitvindingen.

© Redactie 2016
marokko
rachid salghi
wetenschap
prijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?