Koning Mohammed VI toont betrokkenheid bij Marokkaans-Joodse gemeenschap (video)

marokko
5
18 dec '16
Koning Mohammed VI was vrijdag aanwezig bij de inhuldiging van de Ettedgui Synagoge en het aangrenzende El Mellah Museum in Casablanca, na hun restauratie, meldt een verklaring van MAP.

Serge Berugo, secretaris-generaal van de Raad van Marokkaanse Joodse Gemeenschappen, vertelt de MAP (Maghreb Arab Press) dat de restauratie van de synagoge en het museum, "waar schilderijen zijn tentoongesteld die de geschiedenis van het Jodendom in Marokko laat zien, ook de authentieke Marokkaanse identiteit zal behouden".

De restauratie van de synagoge en het museum geven de inzet van de Koning weer voor het behoud van ruimtes voor de culturele dialoog en coëxistentie, voegde Berugo toe.

Deze restauraties werden uitgevoerd in het kader van de tweede fase van het revalidatieprogramma van de oude medina van Casablanca, die ook het Sidi Allal Al Karaouani Mausoleum, Dar Annassij (cultureel centrum voor het promoten van spullen en kleding vervaardigd volgens lokale methoden) en de 9 juli Health Center herstelden. Het programma heeft, tot nu toe, zo'n 3,1 miljoen dirham geïnvesteerd in het herstel van deze belangrijke historische en culturele ruimten.

"Al deze projecten", aldus de verklaring, "maken deel uit van het Grand Royal Plan voor de 'Casablanca Metropolis Ontwikkeling'".

De joodse gemeenschap in Marokko is altijd al belangrijk geweest vanwege hun lange geschiedenis in het land. Marokko is altijd al een model van vreedzame coëxistentie tussen Moslims en Joden, en de toewijding van Koning Mohamed VI om deze historische en culturele ruimtes te herstellen is daar een symbool van.© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
joodse gemeenschap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi