Marokkaans bedrijf gaat kleding van leger en politie van Ivoorkust produceren

marokko
2
18 dec '16
Het Marokkaanse bedrijf SEFITA heeft een contract getekend met Ivoorkust voor het produceren van de kleding van de politie en het leger.

Marokkaanse expertise in de textielsector is momenteel beperkt tot met name de Europese markt. Maar het wordt nu ook begeerd door Afrikaanse landen. Sterker nog, het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat het Marokkaanse textielbedrijf, SEFITA, de outfits van de politie en het leger in Ivoorkust zal produceren.   Het contract werd ondertekend in het Sofitel Abidjan in aanwezigheid van de Marokkaanse ambassadeur in Ivoorkust, Abdelmalek Kettani, tussen de Marokkaanse onderneming en SEIFA, een Ivoriaans bedrijf gespecialiseerd in de levering van apparatuur aan de strijdkrachten en de politie. 

Het contract, geschat op meer dan een miljoen dollar, voorziet in de oprichting van twee productielijnen in Abidjan vanaf januari 2017. De productiecapaciteit zal 12.000 outfits per maand en meer dan 144.000 per jaar zijn.   Dit project zal meer dan 150 directe en 75 indirecte banen creëren. Het bevat ook een belangrijke overdracht van technologie van SEFITA naar SEIFA. 

© Redactie 2016
marokko
ivoorkust
textiel
kleding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?