marokko
1
18 dec '16
Het einde van voetbalkalenderjaar 2016 is nabij, ook op de slotdag waren er Marokkaanse treffers te bewonderen.

Zo snel als de eerste helft van het seizoen begon, zo snel kwam zijn einde ook. Vandaag, gisteren en eergisteren werden de laatste Eredivisieduels afgewerkt van 2016, hieruit kwamen uiteindelijk toch nog twee Marokkaanse treffers uit. De meest verrassende ploeg tot nu toe is toch wel Feyenoord, de Rotterdammers wisten met 3-1 af te rekenen met Vitesse en staan daarom fier aan kop op de ranglijst. Routinier Karim El Ahmadi gaat dan ook als winterkampioen met Marokko afreizen naar Gabon voor de Afrika Cup.

Hieronder een overzicht van de twee treffers van 't weekend:

FC Groningen - Go Ahead Eagles (1-1 FT):
Een hoofdrol was er vanmiddag weer voor vleugelaanvaller Mimoun Mahi in de Euroborg. De linksbuiten wist z'n doelpuntenaantal tot nu toe op te schrijven naar zes stuks in totaal. Op een vrijwel onmogelijke plek, op de rechtervleugel vlak voor de achterlijn knalde Mahi de bal keihard binnen. Al in de 20e minuut zorgde de aanvaller voor deze voorsprong die ruim 10 minuten erna gelijk werd getrokken door ex-teamgenoot Antonia: 1-1 wat ook meteen de eindscore was.

Bij Groningen begon Mahi vanzelfsprekend in de basis en stond hij de volledige speeltijd binnen de lijnen. Ploeggenoot Ousamma Idrissi mocht in de 84e minuut zijn opwachting maken. Bij Go Ahead stond ook verdediger en Marokkaans-international Achenteh de gehele ontmoeting binnen de lijnen.

Excelsior - NEC Nijmegen (2-2 FT):
Bij Excelsior waren Khalid Karami en Hicham Faik de Marokkanen op het wedstrijdformulier, bij NEC daarentegen is en was Mohamed Rayhi de enige Marokkaanse prof op het veld. Eindigend in een 2-2 gelijkspel was Karami de enige trefzekere man op het veld van de drie. Fraai aangegeven door Vermeulen die 'm in eerste instantie kreeg aangespeeld van Karami rondde hij op een prachtige wijze af. De 26-jarige back liep tot diep door in het strafschopgebied en haalde genadeloos hard uit.

Zowel Karami als Faik en Rayhi rondden de wedstrijd af tot op het laatste fluitsignaal. Zeven minuten voor het einde van de officiele speeltijd werd Anouar Hadouir nog ingebracht, hij liet de score van 2-2 toen hij inkwam onveranderd.