China Railway terug in Marokko voor gesprekken over Marrakech-Agadir hogesnelheidslijn

marokko
2
19 dec '16
China Railway is terug in Marokko, voor de tweede keer sinds juni, om met de ONCF te praten over de aanleg van een hogesnelheidslijn (HSR) tussen Marrakech en Agadir.

Volgens MAP (Maghreb Arab Press) zal het bezoek bestaan uit verschillende technische bijeenkomsten met betrekking tot de bouw van de HSR tussen Marrakech en Agadir, waar gesprekken over worden gevoerd sinds het bezoek van koning Mohammed VI aan China afgelopen juni.

Het bezoek van de Koning had geleid tot een reeks overeenkomsten, met inbegrip van een memorandum van overeenstemming tussen China Railway en ONCF, die werd ondertekend door Aziz Rabba, Minister van Infrastructuur, Transport en Logistiek, de CEO van ONCF, en de leiders van China Railway.

Later diezelfde maand, bracht China Railway een bezoek aan het Koninkrijk voor een eerste reeks van vergaderingen over het multi-miljard dollar project. Deze week zijn de Chinese ambtenaren terug voor meer vergaderingen over de spoorweg, die operationeel zou moeten zijn tegen 2018.

© Redactie 2016
marokko
china
tgv
hogesnelheidslijn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?