Toekomstige regering: Benkirane vraagt Akhannouch om "zijn standpunt te verduidelijken"

marokko
0
19 dec '16
Gisteren verbrak Abdelilah Benkirane, hoofd van de aangewezen overheid, zijn stilzwijgen over de blokkade die de vorming van de toekomstige regering bemoeilijkt door het uitnodigen van Aziz Akhannouch, het hoofd van de RNI, om "zijn standpunt te verduidelijken".

Sprekend in Rabat op een interne regionale bijeenkomst van de PJD, hamerde Abdelilah Benkirane er herhaaldelijk op "dat hij Istiglal niet zal laten gaan". "De eis om de Istiqlal los te laten is niet logisch," zei Abdelilah Benkirane, wiens opmerkingen werden gemeld aan le360 door zijn entourage.   "De RNI is welkom in de toekomstige regering, maar ik wacht op een verduidelijking van zijn (Aziz Akhannouch) standpunt, omdat de burgers willen weten waarom deze blokkade is", zei hij. RNI heeft eerder aangekondigd niet in een regering te willen met Istiqlal.

"Hij moet zeggen of hij wil dat zijn partij deelneemt aan de toekomstige regering of niet" zei de leider van de PJD. Die eraan herinnerde dat zijn partij de parlementsverkiezingen won door het verkrijgen van 125 zetels, waardoor het logisch is dat de PJD "de nieuwe regering kiest en vormt"

© Redactie 2016
marokko
pjd
rni
istiqlal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi