Bokser Hassan Saada mogelijk deze week al terug naar Marokko

marokko
0
19 dec '16
De uitkomst in de zaak Saada lijkt te naderen. De rechter beslist vandaag over de mogelijkheid om de bokser naar Marokko te laten gaan tijdens het wachten op de volgende zitting.

Na enkele maanden van wachten lijkt de zaak van de Marokkaanse bokser Hassan Saada in beweging te komen. De eerste hoorzitting vond plaats op 15 december. Al Massae meldt vandaag dat deze eerste zitting werd uitgesteld tot een latere datum op verzoek van de verdediging en als gevolg van het ontbreken van een van de klagers. De verdediging probeert aan te tonen dat er tegenstellingen zijn tussen de twee versies van de twee huisvrouwen die Saada beschuldigen van aanranding.

Op basis van deze feiten heeft de Marokkaanse ambassade ter plaatse aan de rechter gevraagd, middels de advocaat van Saada, of de bokser het Braziliaanse grondgebied mag verlaten en naar Marokko mag gaan. De Ambassade van het Koninkrijk presenteerde een aantal garanties en beloofde dat Saada aanwezig zal zijn op zaterdag 24 januari in Rio voor de hervatting van de hoorzittingen. Naar aanleiding van dit verzoek heeft de rechter gevraagd om een overleg met het Openbaar Ministerie over het onderwerp alvorens in te stemmen of niet. Hassan Saada zal het antwoord van de rechtbank vandaag ontvangen.

Ter herinnering, de rechter had eerder aanvaard dat Hassan Saada op vrije voeten werd gesteld in afwachting van de rechtszaak, na enkele dagen in een Braziliaanse gevangenis te hebben gezeten. De rechtbank had de bokser gevraagd om zijn paspoort in te leveren, in Rio te blijven en naar de rechtbank te gaan als de rechter daarom verzoekt.

© Redactie 2016
marokko
hassan saada
bokser
aanranding
rio
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?