Frans bedrijf tekent miljoenen contract voor gemeentelijke afvalverwerking El Jadida

marokko
4
19 dec '16
De gemeentelijke afvalvoorziening van El Jadida komt in handen van een Frans bedrijf.

Voor maar liefst zeven jaar tekende het Franse concern Derichebourg onlangs een verbintenis met de gemeente El Jadida. In de kustplaats zal dit bedrijf de komende jaren voor het ophalen en verwerken van het stadsafval gaan zorgen. Ruim 27 miljoen dirham investeert het bedrijf hierdoor in dit project. 

Eerder deed het bedrijf al andere grote steden aan in Marokko, onder meer Rabat en Marrakech vallen onder het beheer van Derichebourg. In totaal steekt het bedrijf zo'n 160 miljoen dirham in de projecten over heel het land. De CEO van Derichebourg zei tegenover het Marokkaanse medium Usine Nouvelle het volgende: 'Ik ben de enige expat actief in Marokko, voor de rest zullen er alleen Marokkanen in loondienst gaan bij ons. Er zijn genoeg competente en getrainde mensen in Marokko die met ons deze klus gaan klaren', aldus CEO Peter Derichebourg.

Vorig kalenderjaar wist Derichebourg in Marokko een winst van maar liefst 233 miljoen dirham te realiseren. De verwachting en doelstelling voor 2016 is om deze hoeveelheid met 10 procent te verhogen. 

© Redactie 2016
marokko
el jadida
derichebourg
contract
afval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?