30 jaar cel voor incestueuze vader in Meknes

marokko
6
19 dec '16
De rechtbank in Meknes veroordeelde afgelopen donderdag een incestueuze vader, die verantwoordelijk is voor de zwangerschap van zijn minderjarige dochter, tot dertig jaar in de gevangenis.

Het schandaal werd bekend op 31 januari 2015. Op die datum verscheen het 14-jarige meisje, vergezeld door haar oudere broer, voor de gerechtelijke politie met een certificaat waaruit bleek dat zij het slachtoffer van verkrachting was. Ze wilde een klacht indienen tegen haar vader die ze ervan beschuldigde achter deze horrordaad te zitten, aldus de krant Al Akhbar.

Naar aanleiding van deze klacht opende de politie een onderzoek in opdracht van het Openbaar Ministerie. In haar getuigenis verklaarde de tiener dat haar ouders vijf jaar eerder waren gescheiden. In de eerste periode na de scheiding woonde zij met haar twee broers bij haar moeder. Maar twee jaar later verhuisde zij en haar broers naar haar vader na het vertrek van hun moeder naar Saoedi-Arabië, waar ze werk had gevonden.

Dit ging in eerste instantie goed, maar vier maanden voor de verkrachting veranderde het gedrag van haar vader. Ze zei dat hij haar dwong om bij hem in bed te slapen, niet aarzelend om haar te betasten, tot de dag waarop ze daadwerkelijk werd verkracht. Ze voegde eraan toe dat hij haar bijna dagelijks had misbruikt voor meer dan drie maanden en hij haar bedreigde met de dood in het geval ze de incest durfde te vertellen aan anderen. Dit had een grote nadelige invloed op haar geestelijke gezondheid en haar academische prestaties.

De oudere broer (19 jaar) bevestigde dat zijn vader zijn zus dwong om bij hem te slapen en dat hij gewelddadig werd wanneer ze weigerde. Hij had vermoedens van het misbruik en deze werden later bevestigd door zijn zusje. Toen hij zijn vader hiermee confronteerde, jaagde de vader hij hem het huis uit. Op het moment dat de moeder op de hoogte werd gebracht van dit vreselijke nieuws beval zij de kinderen naar de politie te gaan en een klacht in te dienen. 

Op basis van deze gegevens arresteerde de politie de vader, een 44-jarige taxichauffeur. Hij vertelde de onderzoekers dat de relatie met zijn dochter gebaseerd was op wederzijdse respect en liefde, en beschuldigde zijn ex-vrouw dat zij achter deze aantijgingen zat. Hij kon de aanklager echter niet overtuigen van zijn onschuld doordat zijn verklaringen vol tegenstrijdigheden zaten. Uiteindelijk was het de DNA-test die de vader onomstotelijk aanwees als de schuldige en veroordeelde de rechtbank hem tot 30 jaar gevangenisstraf.

© Redactie 2016
marokko
meknes
incest
veroordeeld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?