BREAKING: 9 doden bij aanslag kerstmarkt Berlijn: (Video)

algemeen
515
19 dec '16
Een vrachtauto is maandagavond ingereden op een kerstmarkt in Berlijn, meldt de Berliner Zeitung op gezag van de politie. Op dit moment zijn er 9 doden

Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een aanslag. Er zijn zeker negen mensen omgekomen en er zijn veel gewonden, meldt de politie op Twitter.

De vrachtauto reed door een voetgangersgebied voor de Gedächtniskirche, dicht bij de Kurfürstendam.

Op een live-video op de Facebookpagina van de Berliner Morgenpost waren vernielde kramen op de kerstmarkt te zien. Een fotograaf van DPA zag politieagenten met machinepistolen voor de ingang van de nabijgelegen dierentuin. Een dader zou zijn gevlucht.

21:30 - Geen Nerderlandse slachtoffers
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandagavond nog geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers van de vermoedelijke aanslag in Berlijn. Een vrachtauto reed daar in op een kerstmarkt bij de Gedächtniskirche nabij de Kurfürstendam.

De politie meldde op Twitter dat zeker negen mensen zijn omgekomen. Ook zijn er veel gewonden. De Nederlandse ambassade in Berlijn heeft contact met de lokale autoriteiten en zoekt uit of er Nederlanders zijn onder de slachtoffers, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

© ANP 2016
verkeersongeval
berlijn
terreuraanslag
kerstmarkt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi