Arrestaties na vechtpartij in Ummah-moskee in Amsterdam

algemeen
0
20 dec '16
Tijdens een lezing van een gastimam in de Ummah-moskee zou zondag een gevecht hebben plaatsgevonden tussen salafistische jongeren en andere aanwezigen.

Het Parool meldde gisteren in een nieuwsbericht   dat er zondag een vechtpartij plaats vond in de Ummah-moskee in Nieuw-West. De Amsterdamse politie bevestigde dat er inderdaad twee aanhoudingen zijn verricht. 

De vechtpartij zou zijn ontstaan bij het begin van de lezing. Advocaat Khalid Kasem vertelde aan Het Parool dat salafistische jongeren de microfoon van de gastimam wilden afpakken. "Ze wilden zelf bepalen wie zou spreken," aldus Kasem.

Vorige maand kwam de moskee ook al in opspraak toen er camerabeelden naar buiten werden gebracht waarin te zien was hoe de broer van de vorige imam, die sinds vorige maand op non actief is gesteld, een tachtigjarige gebedsoproeper mishandelde. Ook dit keer zijn er camerabeelden die zijn overgedragen aan de politie en ook dit keer is er aangifte gedaan.

Het Parool meldt nog dat de politie op het standpunt staat dat het op zichzelf staande incidenten betreft die niets te maken hebben met salafistische jongeren die invloed nastreven. Het zou een generatieconflict zijn.

© Redactie 2016
amsterdam
moskee
geweld
arrestaties

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi