Boufal verkozen tot Beste Afrikaanse Speler v/d Franse Ligue 1

marokko
2
20 dec '16
Na het formeel binnenslepen van de prijs kreeg Boufal onlangs de trofee in de handen gedrukt.

Sofiane Boufal gold afgelopen seizoen als één van de revelaties in de Franse competitie Ligue 1. De 23-jarige dribbelaar kwam uit voor LOSC Lille nadat hij overkwam van de tweededivisionist SCO Angers. Al snel bleek dat de scouts van Lille de juiste speler er tussenuit hadden gepikt, Boufal was en is een meester aan de bal met zijn dribbels en acties. Van origine een aanvallend middenvelder die ook op de flanken goed gedijt, kwam Boufal tot maar liefst 11 doelpunten en 4 assists in competitieverband.

Een prestatie die vele grote Europese clubs de ogen deed openen. Verscheidene topformaties zoals Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en zelfs FC Barcelona toonden serieuze interesse in de Marokkaanse international. Echter koos Boufal, zo verstandig als we hem kennen van zijn tijd voor z'n interlandkeuze, voor de geleidelijke weg. voor de subtop van Engeland. Southampton moest het transferrecord bedrag breken om zich te versterken met Boufal. 

Naar het totaalplaatje van vorig seizoen en de transferperikelen erna heeft Boufal terecht de Marc-Vivien Foé prijs in de wacht gesleept. Beste Afrikaanse Speler v/h seizoen in de Franse competitie, hiermee is hij de derde Marokkaan in het rijtje die deze prijs heeft verdiend. Marouane Chamakh (editie 2009) en Younes Belhanda (editie 2012) gingen hem voor. 

© Redactie 2016
marokko
sofiane boufal
ligue 1
losc lille
verkiezing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?