Afrikaans tijdschrift prijst buitenlandse politiek Marokko in Afrika

marokko
2
20 dec '16
De beloftes en plannen lijken nu steeds beter vorm aan te nemen, aldus een vooraanstaand Afrikaans blad.

Dat Marokko een nieuwe weg is ingeslagen in haar continentale politiek begint nu steeds meer zichtbaar te worden, aldus het Afrikaanse blad Jeune Afrique. Nadat koning Mohamed VI verschillende landen in het continent aandeed zoals Rwanda, Tanzania, Madagascar, Senegal, Ethiopië en Nigeria begint nu steeds meer te blijken dat deze bezoeken ook een vervolg krijgen. Het blad merkt terecht op dat de betere betrekkingen steeds meer zichtbaar beginnen te worden.

Te beginnen met de regularisatie van immigratie van Afrikanen afkomstig uit landen in de sub-Sahara in Afrika. Het is een enorme handreiking van Marokko naar de arme landen in de regio die dergelijke vluchtelingenstromen niet aan kunnen. Daarnaast is de aangekondigde gaspijpleiding van Nigeria tot aan Marokko een heel mooi streven en toont het de economische betrokkenheid van Marokko om het continent zelfstandiger in de energievoorziening te laten worden.

Op het gebied van veiligheid, religieuze factoren, sociale vlakken en infrastructuur verwacht men nog vele grote bijdragen van het Koninkrijk.

© Redactie 2016
marokko
afrika
politiek
beleid
koning mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi