Arrestaties voor fraude bij de Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam

algemeen
0
21 dec '16
De universiteit is in opspraak vanwege een miljoenenfraude. De imamopleiding zou op slinkse wijze door de belastingdienst zijn gefinancierd.

Het AD meldt gisteren in een nieuwsbericht dat vrijdag drie bestuurders zijn opgepakt. Het drietal wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en fraude met giftenaftrek. 

"De drie zouden kwitanties hebben uitgegeven voor schenkingen aan de universiteit met daarop aanzienlijk hogere bedragen dan daadwerkelijk gegeven. Die kwitanties declareerden de schenkers bij de belastingdienst, waardoor ze veel meer geld terugkregen dan waar ze recht op hadden. Op die manier hebben vermoedelijk ongeveer 2.000 mensen voor zo'n 8.500.000 euro ten onrechte aan giftenaftrek geclaimd, stelt het functioneel parket (onderdeel van het Openbaar Ministerie).

De FIOD is de administratie van de particuliere school nu aan het doorspitten. 

Twee van de drie arrestanten zaten eergisteren nog in voorarrest. Er is beslag gelegd op een huis, 87.000 euro contant geld, creditcards, bankrekeningen, sieraden en auto's.

De ANBI-status van de universiteit, waardoor giften aan de school aftrekbaar waren, is ingetrokken door de belastingdienst. Met terugwerkende kracht zelfs tot en met 2008."

© Redactie 2016
arrestaties
islamitische universiteit
rotterdam

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi