Badr Hari krijgt 7 februari te horen of hij nog half jaar cel in moet

sport
0
21 dec '16
De Hoge Raad velt op 7 februari een definitief oordeel in de strafzaak tegen Badr Hari, die terechtstond voor onder meer de zware mishandeling van zakenman Koen Everink.

Dan wordt ook duidelijk of hij nog een half jaar de cel in moet, meldt De Telegraaf in een nieuwsbericht

"De kickbokser werd in oktober vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. En dat was een zwaardere straf dan de rechtbank eerder oplegde: anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hari ging hierop in cassatie.

De hoogste rechter oordeelt niet meer inhoudelijk over de zaak, maar kijkt alleen of het hof het recht goed heeft toegepast. Is dat niet zo, dan moet de zaak worden overgedaan door een ander hof. Is dat wel zo, dan zijn de juridische mogelijkheden voor Badr Hari in Nederland uitgeput, en is het oordeel definitief. Volgens zijn advocate Bénédicte Ficq zal hij zijn straf gewoon uitzitten als die definitief wordt. 

De kickbokser heeft al acht maanden in voorarrest gezeten. Die worden afgetrokken van de opgelegde straf. In de praktijk betekent het dat Badr Hari nog een half jaar de gevangenis in moet. Hij komt niet in aanmerking voor vrijlating na het uitzitten van tweederde van zijn straf."

© Redactie 2016
badr hari
hoge raad
mishandeling
uitspraak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi