'Ziyech niet geselecteerd voor Afrika Cup'

marokko
36
21 dec '16
Dat de selectie van Marokko voor de Afrika Cup nog op zich laat wachten heeft misschien een wel heel bizarre reden.

Gisteren zou, na aankondiging van de bondscoach Hervé Renard in een interview, de selectie van de Atlas Leeuwen bekend worden gemaakt voor de Afrika Cup in Gabon. Nog altijd afwachtend op het lijstje van de keuzeheer circuleren er nu wel heel aparte geruchten over de reden van vertraging van de selectie. Volgens het vooraanstaande Marokkaanse medium Le Matin heeft deze vertraging alles te maken met het niet selecteren van Ajacied Hakim Ziyech.

Op basis van bronnen binnen de Marokkaanse voetbalbond FRMF stelt Le Matin vanmiddag dat de sterspeler van Ajax, als het aan de bondscoach ligt, niet zal afreizen naar Gabon. De 23-jarige international zou buiten de selectie zijn gelaten, wat in het verkeerde keelgat is geschoten bij de voorzitter van de bond Faouzi Lekjaa. Het zou zelfs de eerste keer zijn dat de voorzitter van de Marokkaanse bond zijn veto heeft uitgesproken over de samenstelling van de selectie.

Om nog onbekende reden dus, uitgaande van de berichtgeving van Le Matin, heeft Renard ervoor gekozen om Ziyech thuis te laten. Aangezien de tijd dringt en het trainingskamp in Dubai in voorbereiding op het toernooi voor de deur staat verwachten we binnenkort meer nieuws rondom de selectie en het mogelijk buiten houden van Ziyech. Stay tuned!

© Redactie 2016
marokko
hakim ziyech
hervé renard
afrika cup
selectie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi