Marokkaanse ambassades Belgie en Frankrijk beginnen met verzamelen biometrische data

marokko
5
21 dec '16
Om de infrastructuur van politie- en veiligheidsdiensten te verbeteren werd er in Belgie en Frankrijk het startsein gegeven.

Vanuit veiligheidsoverwegingen en het praktische gemak voor de Marokkaanse staatsburger is men in de ambassades van Parijs-Orly, Marseille en Brussel begonnen met het verzamelen van diverse biometrische data. Dezelfde data die men deels verwerkt in paspoorten en identiteitskaarten komt nu voor handen voor Marokkaanse politie- en veiligheidsdiensten. 

Een bijkomend voordeel van dit nieuwe beleid is dat Marokkaanse staatsburgers, bij verlies, diefstal of verloop, niet terug hoeven naar Europa om hun verblijfsdocumenten te verkrijgen. In een persbericht laat de overkoepelende politieorganisatie DGSN weten deze plannen door te voeren vanuit twee aspecten. Deels om de mogelijkheden van justitie te verbeteren door meer data te kunnen verschaffen, daarnaast dient het als verbetering van de datainfrastructuur in het land.
Vooralsnog is dit systeem alleen ingevoerd in de drie hierboven genoemde ambassades. Onduidelijk is wanneer het in de rest van de buitenlandse ambassades gelanceerd zal worden. 

© Redactie 2016
marokko
identiteitskaarten
biometrisch
data
ambassades
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?