Officiële reactie Marokko en EU op besluit van Europese Hof van Justitie

marokko
0
21 dec '16
Eerder vandaag berichtte wij over de beslissing van het Europese Hof dat de Marokkaanse Sahara geen deel van Marokko is en hierdoor niet valt onder de handelsverdragen tussen de EU en Rabat.

n een gezamenlijke verklaring van de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid en de minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking van het Koninkrijk Marokko, zeggen de twee partijen "nota te hebben genomen van het oordeel door het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ) betreffende het vrijhandelsakkoord dat Marokko en de EU in 2012 afsloten over landbouw- en visserijproducten".
 
Beide partijen vinden ook dat "het oordeel van het HvJ tot een nietigverklaring van de overeenkomst, geïntroduceerd door de "Polisario groep", niet-ontvankelijk is".
 
"De beslissing van de Raad van de EU over de uitvoering van vrijhandelsakkoord blijft van kracht",  meldde de verklaring en voegde hieraan toe dat "beide partijen overwegen alle mogelijke implicaties van de HvJ en werken samen aan elke aangelegenheid met betrekking tot de toepassing ervan, in de geest van het EU-Marokko geprivilegieerd partnerschap en de mechanismen op dit gebied ".
 
"Beide partijen bevestigen de vitaliteit van dit geprivilegieerd partnerschap en zijn van plan om actief te werken aan de ontwikkeling op alle gebieden van wederzijds belang", concludeert de gezamenlijke verklaring.


© Redactie 2016
marokko
eu
vrijhandelsakkoord