Aantal Chinese toeristen in Marokko stijgt

marokko
8
22 dec '16
Volgens Marokko's Nationale Bureau voor Toerisme (ONMT) kiezen steeds meer en meer Chinezen voor Marokko als vakantiebestemming.

Sprekend tijdens een presentatie dinsdag in Casablanca, zei ONMT directeur Abderrafie Zouiten: "Een paar jaar geleden maar, zouden we 800 tot 1000 Chinese bezoekers per maand krijgen, vandaag zitten we op meer dan 6000 bezoekers per maand", meldt Challenge.

De visie van Marokko is om in 2020 jaarlijks 100.000 Chinese bezoekers te ontvangen, maar ondanks de stijgende lijn is het aanstellen van Chinees sprekende gidsen (die op dit moment erg duur en moeilijk te boeken zijn) voor deze toeristen een must .

Zouiten verklaarde tijdens de presentatie dat het ministerie volledig voornemens is om dat probleem aan te pakken en "een wedstrijd te lanceren voor Chinese gidsen". Chinese bezoekers zijn van bijzonder belang voor Marokko, omdat zij twee keer meer besteden als de Europese bezoekers.

Een ander probleem is het gebrek aan rechtstreekse vluchten tussen China en Marokko. "In 2014 had het Ministerie van Toerisme een Royal Air Maroc lijn aangekondigd voor 2016. Vandaag zijn we bijna in 2017, en nog steeds niets", vertelde een specialist aan Challenge.

In de afgelopen jaren heeft Marokko de nadruk gelegd op het aantrekken van bezoekers uit landen als Brazilië, China, Rusland en de Scandinavische landen, in een poging om groei in de sector te stimuleren en de doelen van het 2020-toerisme ontwikkelingsplan te bereiken.

© Redactie 2016
marokko
chinezen
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi