Le Figaro: groei van de auto-industrie in Marokko is indrukwekkend

marokko
4
23 dec '16
De groei van de auto-industrie in Marokko is indrukwekkend, schreef het Franse dagblad 'Le Figaro' gisteren, benadrukkend dat het Koninkrijk bijna 350.000 auto's in 2016 produceert.

"In 2016 worden in Marokko naar verwachting bijna 350.000 voertuigen geproduceerd tegen iets meer dan 100.000 voertuigen in 2012", Figaro meldt daarbij dat deze ontwikkeling mede te danken is aan de inzet door de Renault-groep, die in 2007 besloot om een grote fabriek in Marokko (Tanger) te installeren.

"De Marokkaanse regering creëerde gunstige fiscale voorwaarden en had de infrastructuur gebouwd die nodig is om bedrijventerreinen te accommoderen, met name de haven van Tanger Med", zei de auteur van het artikel dat gaat over het succes van de Franse fabrikant Renault in Marokko.   Echter, het was een gok, want "Marokko had geen industriële traditie", aldus Mehdi El Idrissi, partner bij Eurosearch. Hij voegde eraan toe dat het succes van Renault ideeën gaf aan andere autobouwers.

De belangrijkste attractie van Marokko voor de fabrikanten zijn de lage kosten van de productie: het is een low-cost land, zoals Roemenië en Turkije, aldus de krant. Zij vermelden tot slot erbij dat vanaf deze lage kostenbasis het mogelijk is om zich te richten op de Europese markt.

© Redactie 2016
marokko
auto-industrie
tanger med
indrukwekkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?