Ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwt Marokkaanse burgers voor vergoelijken terreurdaden

marokko
0
23 dec '16
N.a.v. de moord op de Russische ambassadeur in Turkije afgelopen weekend, waarschuwt de Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken haar burgers dat sympathiseren met de daad, ook op sociale media, tot gevangenisstraf kan leiden.

In een verklaring zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken dat "gezien het feit dat sympathie en excuses voor terroristische daden volgens de wet een strafbare misdaad is, op grond van artikel 218-2 van het wetboek van strafrecht, is een onderzoek gestart door de autoriteiten, onder toezicht van het kantoor van de openbare aanklager, om de betrokken personen te identificeren en om een gerechtelijke procedure tegen hen in te leiden".

"Deze onaanvaardbare daden van extremisme staan op gespannen voet met de voorschriften van de Islam, dat tolerantie pleit en alle extremisme verwerpt, en zijn bovendien in tegenspraak met de Marokkaanse maatschappelijke waarden van gematigdheid, tolerantie en samenleven", ging de verklaring verder.

Na de aankondiging dat de Russische ambassadeur Andrei Karlov was gedood tijdens een kunsttentoonstelling in Ankara, richtte velen zich tot sociale media om de daad te vergoelijken en te vieren, en de daad te rechtvaardigen als een politieke daad als protest namens Syriërs. 

Marokkaanse autoriteiten zien dit echter als een daad van "verontschuldigen van terrorisme", wat illegaal is onder het Marokkaanse wetboek van strafrecht. Er is nog niks duidelijk over hoe deze onderzoeken precies zullen plaatsvinden en wat nou precies in aanmerking kom als een "verontschuldiging van terrorisme", meldt Moroccoworldnews.

© Redactie 2016
marokko
ministerie binnenlandse zaken
vergoelijken
terreurdaden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?