Marokkaanse overheid realiseerde bouw 195 moskeeën in 2016

marokko
2
23 dec '16
Een knap staaltje werk door financiele bijstand van de Marokkaanse overheid.

Ter gelegenheid van Eid Mawlid Nabawi, tevens de Dag van de Moskeeën in Marokko, maakte het Marokkaanse ministerie van Religieuze Zaken een wel heel positief cijfer bekend. Door tussenkomst van het departement wist men de bouw van maar liefst 195 moskeeën te realiseren in het koninkrijk. Een bedrag van ruim 755 miljoen dirham ging gepaard met deze werkzaamheden.

Van dat bedrag ging 90 miljoen dirham naar eenmalige bijdragen naar moskeeën, het resterende bedrag (665 miljoen dirham) werd aangewend om compleet nieuwe gebedshuizen uit de grond te stampen. Behalve de realisatie van nieuwe moskeeën werd ook een behoorlijk aantal gerenoveerd of gerestaureerd. Vooral in gebieden in het platteland was renovatie nadrukkelijk nodig. 

Sinds 2010 werden er maar liefst 2493 moskeeën gesloten, daartegenover kwamen er 893 nieuwe gebedshuizen. Qua herstelwerkzaamheden werd in het overwegende deel van de moskeeën het tapijt vernieuwd en werden er allerlei technische en elektronische snufjes toegepast om de energie-efficiëntie van de gebouwen te verhogen. Zoals gezegd werden deze cijfers gedurende Eid Mawlid Nabawi bekendgemaakt. Gedurende deze gelegenheid, mede georganiseerd door het Ministerie, kon men verschillende koranrecitaties bewonderen en waren er presentaties te zien van tal van nieuwe projecten. 

© Redactie 2016
marokko
overheid
moskeeën
ministerie
subsidie
infrastructuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi