Onderzoek: ruim 10 miljoen Marokkanen lijden aan overgewicht

marokko
21
23 dec '16
Na een televisieonderzoek komen er alarmerende cijfers aan het licht.

Uit recentelijk onderzoek van het televisieprogramma Obesity Challenge is gebleken dat het zeer slecht gesteld is met de gezondheid van een groot deel van de Marokkaanse bevolking. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat ruim 10 miljoen Marokkaans inzittenden lijden aan overgewicht waarvan ruim 3,6 miljoen aan de ernstige variant. 

Eerder al wist de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan te tonen dat 14% van de Marokkaanse kinderen lijdt aan het overgewicht, iets wat een mogelijke kortere levensduur met zich mee zou kunnen brengen. Behalve het gezondheidsrisico brengt dit overgewicht ook grote financiële consequenties met zich mee. Jaarlijks kost dit probleem zo'n 24 miljard Marokkaanse dirham, ruim 3% van het landelijk BBP (=Bruto Binnenlands Product). 

Uit nog diepergaand onderzoek kwam in het verleden al naar voren dat het overgewicht voor een groot deel te wijten was aan de traditionele gerechten die men in het land serveert. Een overvloed aan suiker en andere vettigheden zijn de boosdoeners. Tegenwoordig wordt hier nog een schepje bovenop gedaan door de fastfoodbranche die aan 't opkomen is in het land. Vooral jongeren consumeren veel voedsel uit ketens als McDonalds en de Pizza Hut. 

© Redactie 2016
marokko
overgewicht
cijfers
gezondheid
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi