DGSN verhoogt capaciteit agenten met 50.000 gedurende Kerst- en Nieuwjaarsviering

marokko
7
23 dec '16
Met het oog op de naderende festiviteiten worden tal van veiligheidsmaatregelen genomen.

Marokko kent jaarlijks, gedurende de viering van kerst en het nieuwe jaar, een grote groep buitenlandse toeristen die het land aandoen. Gezien de huidige bedreigingen en ontwikkelingen op mondiaal niveau kondigt de hoogste chef van de Marokkaanse politieorganisatie DGSN serieuze voorzorgsmaatregelen aan. Het veiligheidssysteem van het land zal de komende dagen met ruim 50.000 agenten versterkt worden, aldus de hoogste baas Abdellatif Hammouchi.

Het Marokkaanse medium Al Yaoum 24 meldt verder dat men gebruik zal gaan maken van speurhonden die explosieven kunnen vinden, explosievenopruimingsdiensten en speciale eenheden die doeltreffend, indien nodig, kunnen optreden tegenover elke vorm van terreur. 

Verwacht wordt dat Rabat, Fes en Marrakech grote groepen toeristen gaan aantrekken die daar hun feestelijkheden richting het nieuwe jaar zullen gaan doormaken. Ook op de luchthaven van Casablanca worden de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd. Er zal onder meer een groter aantal bagagescanners ingezet worden en ook zal de luchthaven een grotere mankracht aan veiligheidsmensen toegewezen krijgen.  

© Redactie 2016
marokko
kerst
politie
capaciteit
evenementen
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?