FC Twente slaat slim toe en hengelt stylist Assaidi binnen

marokko
2
24 dec '16
De kogel is door de kerk, Assaidi weer back in de Eredivisie!

Zo prachtig als hij de Eredivisievelden bewerkte in zijn tijd bij sc Heerenveen, zo graag hoopten de voetballiefhebbers in Nederland dat hij weer terugkwam. Vanochtend meldde Voetbal International dat de buitenspeler de medische keuring bij de Tukkers heeft doorstaan. Eerder al bereikte de Marokkaans-international een persoonlijk akkoord met FC Twente wat hem voor 2,5 seizoen vast heeft liggen nu.

Ousamma Assaidi die inmiddels de 28 jaar al heeft aangetikt heeft al een behoorlijk CV opgebouwd. Opgekomen vanuit FC Omniworld (tegenwoordig Almere City) wist de stylist langzaam maar zeker zich te laten gelden als een echte spelmaker met een flinke trukendoos. Via de Graafschap en een later nog succesvoller seizoen bij sc Heerenveen dwong de aanvaller een transfer naar de Premier League af. 

Waar Ajax zich ook aandiende als geïnteresseerde koos Assaidi toch voor een avontuur bij Liverpool waar hij zij aan zij van de grootste spelers in die competitie speelde. Zijn verbintenis met Liverpool liep allerminst op een succes uit, Assaidi werd één seizoen verhuurd aan Stoke City waar hij redelijke cijfers haalde en in het tweede seizoen diende zich een lucratieve kans aan die Liverpool niet tegen hield. Puur voor het geld en bij lange na niet vanwege het sportieve plaatje vertrok hij, zoals hij overigens zelf eerlijk naar buiten bracht, naar de Verenigde Arabische Emiraten waar hij een vorstelijk salaris opstreek bij Al Ahli Dubai. 

Toen het sportieve aspect echt op de achtergrond verdween besloot de winger zijn contract te laten ontbinden. Al geruime tijd zonder club gaf de speler meermalen aan een verblijf in de Eredivisie wel te zien zitten. En die kans diende zich deze week aan, samen met Assaidi en tal van andere huurlingen van Europese topclubs zal FC Twente een stevig offensief gaan vormen in de competitie. De Tukkers bevinden zich momenteel op de zevende plaats. 

De officiële bekendmaking van hun nieuwe speler is tot op heden nog niet gecommuniceerd door FC Twente, maar laat dat een kwestie van tijd zijn. 

© Redactie 2016
marokko
ousamma assaidi
fc twente
eredivisie
liverpool
stoke city
al ahli dubai
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?